Kirjanduse tutvustamine. Lugejad tänavad!

Värsked Liivametsa lugemised LL 100 
http://www.nlib.ee/?id=27947
Täna teieni jõudvad "Liivametsa lugemised" kannavad aukartustäratavat numbrit 100. Maire ütles ise mõni päev tagasi seda möödaminnes mainides: „Ah, see on lihtsalt üks number.“ Tegelikult ei ole ju!
Et ma päris üksi nii ei arva, siis toetun Ere Raagi sõnadele: „Rahvusraamatukogu eesti kirjanduse referendina tööle asudes septembris 2005 võttis Maire Liivamets enda kanda lugupidamist vääriva, aga raske ülesande tutvustada raamatukoguhoidjaile uut eesti kirjandust. “Pöördumine eesti kirjanduse asjus” RR‐i kodulehel tõi raamatukoguhoidjateni esimesed “Liivametsa lugemised”. Igakuised kõige värskemad kirjandusveerud eesti kirjanduse kohta sisaldavad lühikommentaare ja tekstinäiteid ning jõuavad Eesti Rahvusraamatukogu kodulehe kaudu kõigi huvilisteni. Raamatukoguhoidjaile mõeldud lähetuslaused annavad ülevaate eelmise kuu kirjanduse tähtsündmustest (raamatuesitlused, kohtumised, seminarid) koos omapoolse hinnangu või soovitusega lugeda mingit kindlat artiklit. Raamatututvustusi ilmub pea igas korralikus kultuuriväljaandes (vt Sirp, Vikerkaar, Looming, Eesti Päevalehe kultuurilisa Arkaadia, Postimees, Värske Rõhk) – mõni sisukam, teine mittemidagiütlev. Raamatukoguhoidjal on raske selles infotulvas õiget üles leida või valikut teha. Maire Liivamets, püüdes aimata raamatukoguhoidja vajadusi, eriti kogude komplekteerimisel, ei paku rutiinannotatsioone, vaid kirjanduskriitikat, mis aitab raamatukoguhoidjal lugejat õigete teosteni juhtida.“

Artikkel „Liivametsa lugemised – oodatud abi“ ilmus Eesti Raamatukoguhoidjate Ühingu aastaraamatus 2006/2007 sel puhul, et ERÜ juhatus tunnustas 2006. aastal Maire Liivametsa ERÜ aastapreemiaga pühendunud tegevuse eest tänapäeva eesti kirjanduse vahendamisel ja tutvustamisel raamatukoguhoidjaile.
Aitäh, Maire, jääme huviga ootama järgmisi lähetusi!
Reet Olevsoo
--
Eesti Raamatukoguhoidjate Ühing



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar