See on põnev ja kaasakiskuv raamat, mille sündmused toimuvad Rootsi väikelinnas. (Ma ei tea kas see just mõttetu linn on, aga selline tüüpiline väikelinn, meenutame kasvõi ansambli HU! ühte kuulsat laulu.) Just siit saavad alguse sündmused, mis võivad hävitada terve maailma.

Viis noort neidu on (esialgu iseendalegi teadmata) hoopis nõiad, kes peavad võitlema kurjuse vastu, kusjuures kurjus tegutseb just nende endi koolis. Tänu kurjusele ja deemonitele saavad surma üks noormees ja neiu (jäetakse mulje, et tegemist on enesetappudega). Kes kahe noore surma eest vastutab, sellele püüabki romaanitriloogia esimene osa vastust leida. Kahtlusaluseid on mitmeid ja kõik polegi nii nagu esialgu tundub. Lõpplahendus on üsnagi ootamatu, sest süüdlane on see, kelle peale lugeja ei oska kindlasti tulla… no vähemalt mina mitte.

Romaani jooksul arenevad tüdrukute võimed, kuid nad peavad õppima oma võimeid ka valitsema ja selles on neile abiks (üllatus-üllatus!) koolidirektor. Temagi pole üldse see, kes esialgu tundub olevat. Direktorist saab tüdrukute jaoks üsna oluline tegelaskuju, sest ta aitab neidudel mõista, kes nad tegelikult on ja mida neilt oodatakse.

Viis peategelast, teismelised neiud, esindavad erinevaid tüüpe – nohik, tibi, söömishäirete all kannatav neiu jne. Seetõttu pole nende omavahelised suhted just eriti lihtsad, kuid nad peavad harjuma mõttega, et ainult ühiselt suudavad nad kurjusele vastu astuda ja selle seljatada.

Lisaks lahatakse romaanis inimsuhteid – tüdrukute suhted oma vanemate ja vanavanemate, kaasõpilaste, poiste ja endast vanemate meestega.

Noortele on ”Ring” kindlasti üks väga põnev lugemine (pere pisematele seda muidugi ei soovita)