Lugege Raplamaa Sõnumeid


KÄSITÖÖLANE: Rahva- rõivaste eri
27.08.2014, 09:08
Haldi Ellam, Käsitöölase toimetaja
Käesolev Käsitöölane tutvustab Raplamaa rahvarõivaid, mis valmisid aastase rahvarõivakoolituse RaRa käigus, mille organiseeris Raplamaa Perenaiste Selts Pauliine ja MTÜ Rahvarõivas.
Raplamaa Perenaiste Selts Pauliine eestvedaja ja Raplamaa rahvakultuurispetsialisti Anne Ummalase sõnul teenis koolituse läbiviimine kaht eesmärki: ühelt poolt visualiseerida Rapla maakonna mitmekesiseid rahvarõivaid ja teisalt tutvustada neid põhjalikult ka Eesti rahvarõivaste portaalis www.rahvarõivad.folkart. ee, kus maakonna rahvarõivad on seni olnud puudulikult esitletud.
Erinevate maakondade osadest moodustatud tänase Rapla maakonna rahvarõivad erinevad üksteisest mitmeti. Need on olnud mõjutatud linnamoe pealetungist Põhja-Eestis, sealhulgas Lõuna-Harjumaal, rikkalikust ja hinnatud Läänemaa pärandist ning Liivimaa mõju alla kuulunud Pärnumaa rahvarõiva traditsioonidest.
Rahvarõivakoolitusel valmistati Hageri, Juuru, Rapla, Vigala, Märjamaa ja Vändra kihelkonna rahvarõivaid. Esindatud olid nii muinasaegsed rõivad kui ka linnamoelised kaapotkleidid. Valminud rahvarõivas-test saate ülevaate fotoreportaaþi abiga ning samuti tutvuda rõivaste tegemise võlu ja valuga.
Head lugemist!

Loe pikemalt 27. augusti Raplamaa Sõnumitest

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar