Trollid Põhjalas. Neljapäeval, 13.nov . kell 14.00 - 15.00

Olete oodatud!


Trollid Põhjalas
1678. aastast pärit Rootsi vanasõna ütleb: "Kus trollist räägitakse, troll kohal." Põhjalas elutseb palju trolle, kes inimesi nõiuvad, võluvad ja muundavad. Leidub trolle, kes varastavad hõbedat ja kulda ning röövivad väikeseid lapsi. Enamasti asuvad trollid inimesele ligipääsmatutes paikades ja nende üles otsimine võib olla inimesele ohtlik.
Põhjala trollidel on küll palju ühiseid tunnusjooni, ometigi on riigiti mitmeid erisusi, mille järgi ära tunda taani, rootsi, norra, islandi või saami ebamaist olendit.
Põhjamaade raamatukogunädala korraldajad on 2014. aasta kirjanduseks välja valinud 3 teost: "Kollitüli" (Kalle Güettler, Rakel Helmsdal ja Áslaug Jónsdottir); "Muumipapa ja meri" (Tove Jansson); "Hiiglane" (Stefan Spjut).
"Kollitüli" ja "Hiiglane" on tekstinäidetena eestikeelses tõlkes saadaval Põhjamaade raamatukogunädala koduleheküljel. "Muumipapa ja meri" ilmus esimest korda eesti keeles 1975. aastal, kirjastuses "Eesti Raamat" Vladimir Beekmani tõlkes.


TROLLID PÕHJALAS
Plakati autor on Brian Pilkington, 1950. aastal Liverpoolis sündinud ja viimased 38 aastat Islandil elav kirjanik ja raamatuillustraator.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar