Muutuste lainel raamatukogud

Rahvaraamatukogud 2020 (inglise keeles Public Libraries 2020) programmi raames filmiti detsembrikuus 2014 Tallinna Keskraamatukogus 3 intervjuud/lugu. Intervjueeritavad olid:
1.     Euroopa Parlamendi saadik Marju Lauristin;
2.     raamatupidajana töötav Tallinna Keskraamatukogu lugeja ja vabatahtlik Triin Soom;
3.     lugemiskoera Susi perenaine Maarja Tali, lapsevanem Kristiina Nikkel ja Tallinna Keskraamatukogu laste- ja noorteteeninduse pearaamatukoguhoidja Epp Leikop.
Public Libraries 2020 tegi täna intervjuud avalikuks. Praegu leiab need järgmistelt lehtedelt:
-          Tallinna Keskraamatukogu Facebooki lehelt: https://www.facebook.com/keskraamatukogu
-          Public Libraries 2020 FB lehelt: https://www.facebook.com/pl2020
-          Raamatukogud on toredad FB lehelt: https://www.facebook.com/toredad.raamatukogud
-          Tallinna Keskraamatukogu veebilehelt: www.keskraamatukogu.ee/meist/uldinfo/  
Intervjuude pikkus on 2-3 minutit. Kõik intervjuud on eesti keeles, v.a Marju Lauristini intervjuu. Meie raamatukogu FB lehelt leiab intervjuust aga eestikeelse kokkuvõtte. Intervjuu märksõnadeks on kodanikuaktiivsus, sotsiaalne kaasatus, haridus, tööhõive ja inimväärikus.
Kutsun teid kõiki intervjuusid sotsiaalmeedias jagama, et sõnum raamatukogude olulisusest jõuaks võimalikult paljudeni – läbi sõprade, tuttavate ehk ka otsustajateni.    
Rahvaraamatukogud 2020 rahastab ka Tallinna Keskraamatukogu teenustest teadlikkuse tõstmise kampaaniat „Tule raamatukokku!“, mille raames kirjutas Kaie Holm ka artikli „Raamatukogude abil digi-Eestiks“: http://uudised.err.ee/v/1e0d13fa-8d26-4763-8772-a5a4a2ef8e23 . Kaie Holm: „See, kui president saaks viia väliskülalised 2018. aastal ükskõik millisesse Kirde-Eesti rahvaraamatukokku ning vestelda seal tahvelarvuti abil päevalehti lugevate soliidses eas härrade ja prouadega sise- ja välispoliitika uudistest, ei oleks uhkustamiseks kehvem eesmärk.“


Tervitades
Triinu Seppam Tallinna Keskraamatukogust

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar