Lugege!

Täna keskpäeval kuulutas Albu vald vallamaja trepilt Järva-Madisel välja 39. A. H. Tammsaare nimelise kirjanduspreemia, millega kaasneb purk kirjaniku lemmikmoosi.
Meelespead
Tänavu sai preemia Helju Petsi raamat «Meelespead.»
Albu vallavanem Kalju Kerstmik selgitas, et see raamat on paljudes raamatukogudes lugejate lemmik.
Albu raamatukogu juhataja Silvi Väinsalu ütles, et esialgsesse valikusse olid nad võtnud veel Olavi
Ruitlase romaani «Vee peal», seda poisteromaani on Väinsalu teada võrreldud ka Oskar Lutsu «Kevadega»; Mart Kadastiku neljanda romaani «Eluaegne», mis paneb mõtlema selle üle, kas kas puhtad tunded suudavad minevikust üle olla, pimedates hingesoppides sobramise romaan.
«Vaatasime ka Ele  Araka »Esmaspäevi«, noorsooromaanivõistluse võitjat, ettepanek oli ka Petrone Prindi Minu-sari,» selgitas Silvi Väinsalu. «Kui on väga hea tutvustus ja ettepanek ning kõik tõstavad kätt, siis ongi preemia otsustatud.»
Tavapäraselt annab vallavanem Kalju Kertsmik laureaadile preemiaraha ja selle juurde kuuluva klaasikunstnik Toomas Riisalu loodud 1930ndate stiilis moosipurgi Tammsaare lemmikmoosi,   pohla-õunamoosiga kätte vabariigi aastapäeva aegu Albu mõisas.
A. H. Tammsaare nimelise kirjanduspreemia annab Albu vald kirjanikule, kirjandusteadlasele või kriitikule eelmisel aastal trükis ilmunud proosa-, luule-, draama-, publitsistikaalase, kirjanduskriitilise või kirjandusteadusliku teose eest.
Preemia saaja määrab Albu vallavolikogu moodustatud žürii, millesse kuuluvad kohalikud inimesed, esimees Kalju Kertsmik, liikmed Silvi Väinsalu, Kaja Leidtorp, Irina Boddubnaja, Aune Suve-Kütt, Tiia Kollom, Sirle Gunin, Marika Tamtik, Kersti Kertsmik, Age-Li Liivak ja Enda Trubok.
Eelmisel aastal pälvis preemia aita Kivi romaani «Keegi teine» eest.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar