Esmaspäeval, 8.augustil Lihulasse

Võimalik vaid Lihulas 
Unustamatu vaatemäng ja suurejooneline lavastus!
TÄNA on põhjust seada sammud Lihula poole, sest kätte on jõudnud kauaoodatud päev, ooperi ESILINASTUMISE päev
* ooperisolistid
* koorid (40 lauljat)
* orkester (40 pillimeest)
* neli rahvatantsurühma (40 tantsijat)
= ÜKS SUUR OOPER
TÄNA õhtul kell 22.30 muutub LIHULA LINNUSEMÄGI suureks ooperilavaks ja ettekandmisele tuleb „Uku ja Vanemuine ehk Eesti jumalad ja rahvas”, Eesti esimene ooper neljas vaatuses, mida nimetatud ka laulelduseks (1908).
Sissepääs on TASUTA ja kõik on oodatud!
Ooperiga tähistab Lihula Muusika- ja Kunstikool oma 30. ja Lihula 805. sünnipäeva.
~
“Idee tuli pea viis aastat tagasi, kui juhtusin ühel suveõhtul Lihula linnusemäel jalutama. See lugu sobib sinna ja Lihula, õigemini Lõuna-Läänemaa, saab oma solistidega pakkuda suurepärase teatrielamuse,” ütles idee autor Pille Saatmäe.
~
Lihula lavastuses on kasutatud käsikirjalist Hermanni originaalpartituuri, mille järgi on orkestreeringu loonud Lihula muusikakooli õpetaja Mati Põdra.
Hermann ise on oma laulelduse kohta ütelnud: „Küll olen mina elus ilusaid oopereid näinud, kuid nii ilusat kui minu „Uku ja Vanemuine” mitte ühtegi!”
Lavastaja Meelis Sarv ütleb, et ta ei tea, kuidas Karl August Hermann oma lauleldust vaimusilmas nägi, aga kui ta oleks teadnud Lihula linnusemäest kui etendusepaigast, siis olnuks ta rahul 

Mõnes paigas korraldatakse simmaneid või laulupäevi, aga meil Lihulas on täna õhtul etendumas täiemahuline ooper "Uku ja Vanemuine"!
OLEV.EE

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar