Haridus- ja teadusministeeriumist palvega aidata kaasa täiskasvanute oskuste testi eestindamisel.

Uuringule toetudes on välja töötatud veebipõhine küsimustik infotöötlusoskuste, karjäärihuvide, motivatsiooni ja tervisekäitumise hindamiseks. See annab kõigile inimestele võimaluse saada objektiivne pilt oma oskustest ning  individuaalne tagasiside kõigi nende näitajate kohta eri hõivegruppide ja haridustasemete võrdluses nii Eesti kui OECD riikide keskmise taustal. Tegemist on väga mastaapse ettevõtmisega. Täna saab seda küsimustikku kasutada 8 riigis, 5 riigis, sh Eestis on mõõtvahend kohandamisel.
 Selleks, et seda veebipõhist küsimustikku Eesti oludele kohandada, peame koguma veidi üle 2000 vastuse eesti ja vene keeles eri hõive- ja haridustasemega ning vanuses inimestelt.
Oleme koostöös Töötukassa jt organisatsioonidega kogunud juba üle 1000 inimese andmed, kuid mõne sihtgrupiga on meil suuri raskusi. Meil on puudu kesk- ja kutseharidusega (või sellest madalama haridusega) 16-65 a töötavate inimeste vastuseid, kokku ca 450 eestikeelset ja 600 venekeelset vastajat.
Kuna tegemist on veel katsetestiga, siis praegu inimesed enda kohta tagasisidet ei saa. Samas osalevad kõik vastajad auhindade loosimises (IPAD, nutitelefonid ja kokku üle 100 väiksema auhinna). Testi täitmine võtab aega kuni ca 1,5 tundi, aga suureks plussiks on auhindade kõrval ka see, et testi täitmine on tõesti huvitav kogemus. Järgmisest aastast on test kasutusvalmis ja siis saavad kõik oma teadmisi ja oskusi päriselt mõõta.

Testi saab täitma hakata alustades siit: https://htm.skoor.ee/ ja seda saab teha kuni juuni lõpuni.

Lugupidamisega
 Aune Valk 
analüüsiosakonna juhataja
Haridus- ja Teadusministeerium
tel 735 0303| mob 5267930

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar