Ole hea inimene ja aita jäädvustada ajalugu! Jäädvustada FB Vabamu lehel postituses

Jaga Vabamuga oma lugu, et osaleda virtuaalnäitusel "Ajalugu asjades"!


Kolmapäeval, 25. märtsil, möödub 71 aastat märtsiküüditamisest. Sellega seoses kutsub okupatsioonide ja vabaduse muuseum Vabamu kõiki inimesi mõtlema oma perekonnaloo peale ja jagama küüditamise või Siberiga seotud esemete lugusid, et mäletada olnut ja luua koos virtuaalnäitus "Ajalugu asjades".
🔎Vaata oma kodus ringi – mida leidub riiulitel? Piilu ka kappidesse! Leia üks asi – kiri, ehe, mööbliese, foto või meene, millega sul meenub mõni lugu, mis on seotud küüditamisega või mõne pereliikmega, kelle eluteed küüditamine ühel või teisel moel puudutas.

❓Kuidas lugu jagada?
✅Tee looga esemest pilt ning lae see koos tekstilõiguga üles virtuaalnäituse veebilehel: www.vabamu.ee/ajalugu-asjades.
✅Soovi korral lae foto ja lugu üles Vabamu Facebooki postituses.
✅Lugusid saab saata kuni 20. aprillini 2020.

❓Mida Vabamu teeb?
💻Lisame 24 h jooksul Sinu eseme foto ja loo virtuaalsele näitusele "Ajalugu asjades".

Praeguses eriolukorras, kui veedame varasemast palju rohkem aega oma kodus, on hea hetk peatuda ja märgata, mis esemed meid ümbritsevad.
Ja kui täna helistad oma emale, vanavanemale või lähedasele, siis uuri temalt täpsemalt mõne eseme ja sellega seonduva loo kohta – nii saad juurde teadmisi oma perekonna loo kohta.

Igapäevaelu kiirustamises ei pruugi olla aega, et mõelda oma vanaisale, kelle puhvet seisab meil elutoas, või vanatädile, kelle tikitud linik on voldituna kummutisahtlis. Paljudel nendel esemetel on oma lood, mis on ühel või teisel moel seotud Eesti lähiajaloo sündmuste, sealjuures küüditamistega. 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar