Digitaalsel koristuspäeval, mida peetakse täna, 22. aprillil! Ettevõtmisega tähistatakse ühtlasi ka Maa päeva 50. aastapäeva.



22. aprillil! Ettevõtmisega tähistatakse ühtlasi ka Maa päeva 50. aastapäeva. #digitalcleanup #WorldCleanupDay #EarthDayNetwork

Tõenäoliselt on igas kodus ja ettevõttes lisaks tavaprügile ka nähtamatu jäätmete liik – digitaalsed jäätmed. Kõik need vanad failid, fotode duplikaadid, allalaetud videod, kasutamata rakendused hiilivad meie seadmetes. Digiaastale kohaselt on aeg tegeleda digieluga, kuid koristamata ei pääse üheski elus.
• Iga päev kulub miljardite rämpskirjade kohaletoimetamiseks sama suur hulk energiat, kui 2 miljonil Ameerika kodul ja see toodab sama palju kasvuhoonegaase kui 3 miljonit autot.
• 2025. aastal tarbivad andmehoidlad viiendiku kogu planeedi toodetud energiast ja on ühtlasi üks suurimaid reostajaid.
• 2040. aastaks toodavad miljardid internetiühendusega seadmed 14% kogu maailmas tekkivast heitkogusest.
• Digiprügi kustutamine vabastab nutiseadmete salvestusruumi, muudab seadmed kiiremaks ning hoiab selle tulemusena kokku sinu väärtuslikku aega. Samuti aitab organiseeritud ning puhastatud tööruum sinu igapäevast tööd efektiivsemaks muuta! (https://koristuspaev.digitark.ee/)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar