Tegus Läänerand

 Lääneranna vald / Pärnumaa / Pärnu Postimees / Paadrema Püha Kolmainu kirik

Loe lähemalt Lääneranna Teataja veebilehelt ⬇️ vaata suurt pildigaleriid ning kogu ürituse sisukat päevakava - selle toimekaid loojaid ja tegijaid.

Mälestuspingid kodukandipäeva algatajatele

Kella kuueks koguneti külakeskuse teepoolsele küljele, kuhu olid avamise ootele sätitud kolm mälestuspinki meie kodukandipäevade algatajatele: Aino Peel (Saal), Helju Pajula (Kraav) ja Harri Jõgisalu.

Nimetahvlid olid kaetud kaunite lehvidega ja avati tseremoonia ajal. Väike sissejuhatus iga mälestuspingi omaniku kohta, kes juba pilvepiiril ja lisaks mälestuskillud tema järeltulija või sugulase poolt. Kaunid lauluviisid ja pillimäng lisasid veelgi pidulikkust. Nii need kaunid mälestuspingid avatud saidki!

Aitäh teile Hilja Valme (Aino Peeli õde ja Harri Jõgisalu täditütar), Miina Jõgisalu (Harri Jõgisalu tütar) ja Heli Vahing (Helju Pajula tütar), et ettevõtmisega nõus olite, kohale tulite ja meie sündmusele värvi ning särtsu lisasite!

Loodame, et pingid saavad palju kasutust nii kohalike kui möödujate poolt ja pärand, mille need inimesed meie piirkonnale andnud, elab neis pinkides edasi.

Pinkide kavandi autor Mati Sutt oli ka üheks sponsoriks, lisaks toetas puitmaterjali ja transpordiga Anti Merila ning unikivist aluse paigaldamisse panustasid vabatahtliku tööga ReimoMait ja Mario. Projekti rahastati kohaliku omaalgatuse programmist, omaosaluse kattis külaselts.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar