EESTI KIRJANDUSE PÄEV

 30. jaanuaril tähistatakse eesti kirjanduse päeva, mis on ühtlasi kirjanik Anton Hansen Tammsaare sünniaastapäev. Sel aastal täitub kirjaniku sünnist 145 aastat.

Selle päeva tähistamiseks kutsub Eesti Lastekirjanduse Keskus ja Soome Tuglase Selts kõiki üle maailma koos head eesti lastekirjandust lugema.
Kooslugemise päev on suunatud eelkõige eesti peredele ja Eesti sõprade kogukondadele üle maailma, kutsudes neid sel päeval üht kindlat lasteraamatus olevat lõiku või peatükki lugema. Kooslugemise päev toimub kolmandat aastat järjest ja see sai alguse koostööst Tuglase seltsiga ning koostöös Eesti Instituudiga on varasematel aastatel kutsutud üles erinevates keeltes lugema Aino Perviku “Kunksmoori” (2021) ja Eno Raua “Naksitralle” (2022).
Sel aastal soovime kutsuda üles lugema koos Andrus Kivirähki raamatu „Sirli, Siim ja saladused” 25. peatükki. Kel raamatut käepärast ei ole, siis Eesti Lastekirjanduse Keskuse kodulehelt (https://elk.ee/lastek.../raamatusoovitused/kooslugemise-paev) leiate teksti nii eesti, inglise, läti, leedu, sloveenia, ungari, prantsuse, hispaania kui ka vene keeles.
Samal ajal võib loetu-kuuldu üles joonistada või pildistada ning et üleilmne kooslugemise tunne eriti mõjus oleks, tasub pilte jagada sotsiaalmeedias teemaviitega #loemekoos2023. Aktiivsemate osalejate vahel loosib Eesti Lastekirjanduse Keskus välja auhindu!
Head kooslugemise päeva ja toredat raamatu avastamist!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar