Prügimajandus

Teadmiseks kõigile!

 Märjamaa Nädalalehes põhjalik selgitus valla uuest jäätmeveo eeskirjast, kus muudatusena hakkab 1. detsembrist 2023 kehtima biojäätmete kompostimise ja/või vedajale üleandmise nõue.

 

Hajaasustuses nagu meie külades on lubatud kompostimine, kuid see peab toimuma nõuetekohaselt ja selle kohta tuleb enne 1.12.2023 saata vallale kinnistuomaniku poolt kinnitus (vt all väljavõte tänasest Märjamaa Nädalalehest) ja foto kompostrist (sh hajaasustuses köögijäätmete jaoks lubatud nn lahtisest “aunast” – maapinnal asuvast külgedega kergehitisest, millel on sees peenike metallvõrk ja peal kaas). Aunkompostimisest ei ole valla lehes liiga palju selgust, aga selle kohta leiab infot nt https://www.omanikud.ee/heateada/aid-4076/Bioj%C3%A4%C3%A4tmed-ja-kompostimine ja tasub kindlasti küsimuste korral osaleda valla poolt korraldatud veebiseminaril 6. novembril kell 18:00.

 

Palun kõigil kinnistuomanikel, kes seda veel teinud pole, teemaga lähinädalatel tutvuda ja õigeaegselt vallale teade esitada. Kes ei soovi/saa ise kompostida või kes õigeaegset teadet ei esita, see peab biojäätmete konteineri võtma kasutusele (ostma või rentima) ja 1. jaanuarist on sel juhul kohustus biojäätmed tasuta tavalise veograafiku korras ära anda (peab olema konteiner).  

 

Märjamaa Nädalalehest:

Selleks, et Märjamaa vallavalitsus teaks, millised kinnistud kasutavad köögi- ja sööklajäätmete kompostimist palume kõikidel jäätmevaldajatel, kes kasutavad kompostimist, kuid ei ole sellest valda veel teavitanud, esitada vastav kirjalik teade iseteenindusportaali kaudu (link leitav Märjamaa valla kodulehelt) või Märjamaa Vallavalitsuse e-postile marjamaa@marjamaa.ee.

• Teade tuleb esitada vabas vormis, milles on esitatud järgnevad andmed:

- jäätmevaldaja nimi

- kinnistu aadress

- kontakttelefon ja e-posti aadress

- foto kompostrist

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar